Σουπιές με σπανάκι

//Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι

Μία παραδοσιακή και επίκαιρη συνταγή λόγω Σαρακοστής!

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 300γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια (κρατάμε λίγο από το νερό που τις ζεματίσαμε στην άκρη)

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τις σουπιές και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό από τις σουπιές που ζεματίσαμε, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε στη φωτιά να βράσει

Όταν έχει πιει το νερό, προσθέτουμε το σπανάκι και τον μάραθο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά

Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ακόμη ελαιόλαδο στο πιάτο

Καλή σας όρεξη!!!

2017-09-05T10:13:40+00:00

Leave A Comment