Καλοκαίρι, διατροφή και απόλαυση

//Καλοκαίρι, διατροφή και απόλαυση

Καλοκαίρι, διατροφή και απόλαυση

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά! Τα ρούχα έχουν ελαφρύνει επικίνδυνα, τα μπάνια ξεκίνησαν και ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε με τις ετήσιες διατροφικές μας επιλογές! Όσες ατασθαλίες κι αν έχουμε κάνει, πάντα υπάρχει χώρος για να βελτιώσουμε τις …κακές (αλλά νόστιμες ανάθεμα τες) συνήθειες.

Το κίνητρο υπάρχει (κορμιά στον ήλιο), η διάθεση ελπίζουμε να υπάρχει και φυσικά οι γνώσεις υπάρχουν παντού! Εξάλλου η ζέστη είναι ένας καλός σύμμαχος, αφού η υψηλή θερμοκρασία δεν ταιριάζει με λιπαρά φαγητά.

Το καλοκαίρι είναι ευλογημένη εποχή, όχι μόνο γιατί ζούμε σε ένα τόπο γεμάτο ήλιο, θάλασσα και μεσογειακό κλίμα, αλλά γιατί επίσης μας παρέχει πλουσιοπάροχα τις νοστιμιές της γης, φρούτα και λαχανικά, που δύσκολα βρίσκεις σε τέτοια ποικιλία αλλού. Ποικιλία που δεν βαριέσαι με τίποτα!

Ας ξεκινήσουμε με τα λαχανικά. Μία σαλάτα με άπαχο κρέας ή ψάρι είναι ένα εξαιρετικό γεύμα ή δείπνο για το καλοκαίρι. Σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει. Επίσης  οι πράσινοι χυμοί λαχανικών είναι ένα εξαιρετικό σνακ ή ακόμα και ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Οι χυμοί φρούτων και το νερό. Πίνουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε για να διατηρήσουμε τον οργανισμό μας καλά ενυδατωμένο. Oι φρέσκοι χυμοί φρούτων κάνουν επίσης καλή ενυδάτωση και μας χορταίνουν.

Μπορούμε κάποιες πολύ ζεστές μέρες να κάνουμε αποτοξίνωση, πίνοντας μόνο χυμούς λαχανικών και φρούτων και φυσικά νερό. Δοκιμάστε το! Θα νιώσετε χορτάτοι με όλη την ενέργεια που χρειάζεστε, χωρίς το βαρύ στομάχι και τη δυσφορία που προκαλεί το φαγητό, όταν η θερμοκρασία βαράει κόκκινο! Θέλετε να μασήσετε κάτι; Μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη είναι ότι πρέπει!

Προσοχή στο αλκοόλ (πάντα με μέτρο) και στους καφέδες. Τα ουζάκια με τον… περιποιημένο μεζέ στην παραλία, συμπαθής ελληνοπρεπέστατη συνήθεια κατά τα άλλα, δεν συνίσταται σε καθημερινή βάση. Ας μην είστε καθημερινά τόσο μερακλήδες, κρατήστε το για 1-2 φορές την εβδομάδα.  Να χει και νοστιμάδα βρε αδελφέ!

Επίσης όλοι οι καφέδες που λήγουν σε “ccino” κατά το freddοccino, cappuccino, mochaccino και ιδιαίτερα με ζάχαρη, δεν συνίστανται γιατί εμπεριέχουν εκατοντάδες θερμίδες!!! Είστε μερακλήδες, σωστά? Ουζάκια και τσιπουράκια δεν θέλετε στην παραλία? Ε, γίνεται και θεριακλήδες στον καφέ, παραγγείλετε ένα πολλά βαρύ και όχι, σκέτο παρακαλώ. Όχι όπου μας συμφέρει είμαστε θεριακλήδες και όπου δεν μας συμφέρει το παίζουμε μοντέρνοι και αεράτοι….

Αυτά από μας και που θα πάει, καλοκαίρι είναι θα περάσει!! Καλές διακοπές!!!

2017-09-05T10:13:40+00:00